Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου

Εισαγωγή

Η παρούσα πολιτική ισχύει για την ιστοσελίδα https://xanthakis.gr/ της ΕΤΑΙΡΙΑΣ με την επωνυμία «ΞΑΝΘΑΚΗΣ – Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «ΞΑΝΘΑΚΗΣ – ΑΤΕ»,   εφεξής καλούμενη η ΕΤΑΙΡΙΑ, που εδρεύει επί της οδού 25ης Μαρτίου αρ. 43 – Εύοσμος, Τ.Κ. 56226 Θεσσαλονίκη.

H ΕΤΑΙΡΙΑ δεσμεύεται να προστατεύει τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας και άλλες υπηρεσίες μας. Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ορίζει τη δέσμευση της ΕΤΑΙΡΙΑΣ να προστατεύει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και πως η δέσμευση αυτή εφαρμόζεται σχετικά με τη συλλογή, τη χρήση, τη μεταβίβαση και την διατήρηση αυτών.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η προστασία της ασφάλειας, ακεραιότητας και εμπιστευτικότητας των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση για την ΕΤΑΙΡΙΑ και σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

 

  1. Συλλογή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η ΕΤΑΙΡΙΑ έχει σχεδιάσει μία τυποποιημένη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα της https://xanthakis.gr/, προκειμένου να διευκολύνει την επικοινωνία με κάθε ενδιαφερόμενο. Το έντυπο αυτό χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε ερωτήματα ή αιτήματα και τα κατευθύνει στο κατάλληλο τμήμα ή μέλος του προσωπικού. Επιπλέον, παρέχουμε τους τηλεφωνικούς αριθμούς της εταιρείας για μια πιο άμεση επικοινωνία εάν αυτό απαιτείται.

Προκειμένου να διαχειριστούμε και να ανταποκριθούμε στα ερωτήματα και τα αιτήματά σας, μπορεί να συλλέξουμε και να αποθηκεύσουμε το πλήρες όνομά σας, το email σας, τη διεύθυνσή σας, στοιχεία επικοινωνίας και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες μπορεί να μας έχετε διαθέσει. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται αυστηρά για να ανταποκριθούμε ικανοποιητικά στις ερωτήσεις ή τα αιτήματά σας και δεν θα αποκαλυφθούν σε τρίτους εκτός από εκείνους που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική ή όπου η δημοσιοποίηση απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο.

Για τη νόμιμη επεξεργασία των δεδομένων σας υπό τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 και τους εφαρμοστικούς επ’ αυτού Νόμους, αναγνωρίζουμε μια νόμιμη βάση πριν την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Σε αυτή την περίπτωση η νόμιμη βάση για την επεξεργασία των δεδομένων από πλευράς μας είναι η παραχώρηση της ρητής συγκατάθεσής σας για την επεξεργασία, με την υποβολή της εκάστοτε φόρμας επικοινωνίας, μόνο σε περίπτωση που συμφωνείτε με την παρούσα πολιτική.

 

  1. Μεταβίβαση Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η ΕΤΑΙΡΙΑ μπορεί να αποκαλύψει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που έχουν συλλεχθεί από το διαχειριστικό σύστημα στο βαθμό που αυτό είναι εύλογα αναγκαίο για την διαχείριση των ερωτήσεων και των αιτημάτων σας.  Τέτοιες μεταβιβάσεις θα προστατεύονται από κατάλληλα μέτρα προστασίας (π.χ. ρήτρες δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων εντός ομίλου ή συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, ρήτρες δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων σε υπεργολάβους, ρήτρες δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων σε τρίτους , ρήτρες δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων τα οποία είναι αναγκαία για την νομική συμμόρφωση κτλ.). Επιπλέον, μπορεί να δημοσιοποιήσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όταν τέτοιου είδους δημοσιοποιήσεις είναι αναγκαίες για την συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση στην οποία είμαστε υποκείμενοι.

 

  1. Διατήρηση Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η ΕΤΑΙΡΙΑ δεσμεύεται να μην διατηρήσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για μια περίοδο μεγαλύτερη από ότι είναι αναγκαίο και θα διασφαλίσουμε ότι θα τα διαγράψουμε με ασφάλεια. Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την περίοδο διατήρησης και την περίοδο διαγραφής, παρακαλώ ανατρέξτε στο τμήμα Επικοινωνία.

 

  1. Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας;

Η ΕΤΑΙΡΙΑ θεωρεί άκρως σημαντική την ιδιωτικότητα των προσώπων των οποίων επεξεργάζεται τα προσωπικά τους δεδομένα, είτε πελατών της, είτε τρίτων (λ.χ επισκεπτών ιστοσελίδας κλπ) και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία τους, τόσο ως προς την εμπιστευτικότητα/ εχεμύθεια των πληροφοριών, όσο και ως προς την ακεραιότητά τους (να μην αλλοιωθούν, να μην καταστραφούν κατά λάθος κ.λπ.).

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΤΑΙΡΙΑ λαμβάνει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα, σχεδιασμένα για την προστασία των πληροφοριών από απώλεια, εσφαλμένη χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αποκάλυψη, διαστρέβλωση ή καταστροφή και φροντίζει για τη θεμιτή και νόμιμη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς και για την ασφαλή τήρησή τους σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις τόσο του ελληνικού όσο και του κοινοτικού και διεθνούς δικαίου σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διαφυλάσσοντας το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα οποιασδήποτε πληροφορίας περιέρχεται σε γνώση της. Ειδικότερα, η παρούσα Πολιτική λαμβάνει υπόψη της πλήρως τις διατάξεις και τα άρθρα του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων (“General Data Protection Regulation” – “GDPR”) και καταβάλλει συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συμμόρφωση με αυτόν.

Η πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας των επισκεπτών/χρηστών της ιστοσελίδας της ΕΤΑΙΡΙΑΣ περιορίζεται στα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα που δεσμεύονται στην τήρηση εμπιστευτικότητας (π.χ. συγκεκριμένους εργαζομένους, παρόχους υπηρεσιών) και θεωρείται εύλογα ότι χρειάζεται να γνωρίζουν αυτά τα στοιχεία για την παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες/ χρήστες των Ιστοσελίδων ή για την εκτέλεση της εργασίας τους.

Μεταξύ άλλων, η ασφάλεια επιτυγχάνεται ως εξής:

Ι.  Ελεγχόμενη Πρόσβαση

Η πρόσβαση στα συστήματα της ΕΤΑΙΡΙΑΣ (servers) ελέγχεται από τείχος προστασίας (firewall), το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους χρήστες απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων μεαπόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

ΙΙ. Ασφάλεια    SSL   :  Το πρωτόκολλο SSL (SecureSocketsLayer), είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (websites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των   δικτυακών   εξυπηρετητών   (webservers).   Μία   κρυπτογραφημένη   SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και   να   αποκρυπτογραφούνται   από   το   λογισμικό  αποδοχής,  προστατεύοντας  έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά. Με   τη   χρήση   ειδικού   λογισμικού   το   ηλεκτρονικό   σύστημα   της   ΕΤΑΙΡΙΑΣ αποκρυπτογραφεί   πρώτα   τις   πληροφορίες   που   λαμβάνει   πριν   προβεί   σε επεξεργασία   τους.   Τα   συστήματα   της   ΕΤΑΙΡΙΑΣ   αποστέλλουν   πληροφορίες ακολουθώντας   την   ίδια   διαδικασία   κρυπτογράφησης.   Σε   όποιο   σημείο   των Ιστοσελίδων   εισάγετε  προσωπικά   δεδομένα   (email,   διευθύνσεις,  τηλέφωνα,   κλπ.)υπάρχει   κρυπτογράφηση   SSL   128-bit.   Η   κρυπτογράφηση   είναι   ένας   τρόπος κωδικοποίησης  της   πληροφορίας,   ώστε   αυτή   να   φτάσει   ασφαλής   στον   ορισμένο αποδέκτη  της, ο οποίος θα  μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει  με τη χρήση του κατάλληλου κλειδιού. 

 

  1. Σύνδεσμοι προς ιστότοπους τρίτων μερών και σύνδεση από μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Ιστοσελίδα της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ενδέχεται να εμπεριέχει παραπομπές μέσω υπέρ-συνδέσμων (“hyperlinks”) σε άλλες ιστοσελίδες, για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες των οποίων ουδεμία ευθύνη φέρει η ΕΤΑΙΡΙΑ, ούτε εγγυάται για την διαρκή και ασφαλή προσβασιμότητά τους. Η ΕΤΑΙΡΙΑ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή υιοθετεί το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των ιστοσελίδων των υπέρ-συνδέσμων ή ότι συνδέεται με αυτές καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα ανακύψει κατά την χρήση των ως άνω ιστοσελίδων αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο εκάστοτε δικαιούχος της ιστοσελίδας αυτής. Στην περίπτωση των υπέρ-συνδέσμων (“hyperlinks”) προς άλλες ιστοσελίδες, η ΕΤΑΙΡΙΑ δεν ευθύνεται για τους όρους διαχείρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων που αυτοί ακολουθούν.

Χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάσουμε το έργο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ΕΤΑΙΡΙΑΣ μέσω ευρέως χρησιμοποιούμενων και σύγχρονων καναλιών. Η χρήση των κοινωνικών μέσων εκ μέρους της ΕΤΑΙΡΙΑΣ επισημαίνεται ειδικά στην Ιστοσελίδα μας. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ενημερωτικά βίντεο, τα οποία αναρτούμε στο “YouTube” και να ακολουθείτε (από την Ιστοσελίδα μας) τους συνδέσμους μας στο LinkedIn.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ παροτρύνει θερμά τους χρήστες να συμβουλευτούν την αντίστοιχη πολιτική κάθε τρίτου φορέα (π.χ. εταιρίες παροχής υπηρεσιών αναζήτησης “searchengines”, εταιρίες παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης “socialmedia”, κ.λπ.) ώστε να ενημερωθούν για τις πρακτικές που ακολουθούν με σκοπό την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Η Ιστοσελίδα της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ενδέχεται να περιέχει προβολή υλικού με διαφημιστικό/ ενημερωτικό περιεχόμενο, σκοπό και χαρακτήρα. Η ΕΤΑΙΡΙΑ δε φέρει καμιά ευθύνη έναντι του επισκέπτη/ χρήστη, καθώς και οποιωνδήποτε τρίτων, για οποιαδήποτε παράνομη πράξη ή παράλειψη, ανακρίβεια ή αδυναμία συμμόρφωσης προς τους νόμους και κανονισμούς οποιασδήποτε χώρας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το περιεχόμενο αυτών των ενημερώσεων. Η ΕΤΑΙΡΙΑ δεν υποχρεούται να εξετάσει και δεν εξετάζει τη νομιμότητα ή όχι του ενημερωτικού υλικού που προβάλλεται στην άνω ιστοσελίδα και ως εκ τούτου δε δύναται να της καταλογισθεί οποιασδήποτε μορφής ευθύνη. Η ευθύνη αυτή βαρύνει τους διαφημιζόμενους, χορηγούς ή και δημιουργούς του προβαλλόμενου διαφημιστικού υλικού.

 

5.1. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη

Κάποιοι από τους ιστότοπους και τις εφαρμογές μας επιτρέπουν στους χρήστες να υποβάλουν το δικό τους περιεχόμενο. Να θυμάστε ότι κάθε περιεχόμενο που υποβάλετε σε κάποια από τις δικές μας πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προβάλλεται στο κοινό, συνεπώς, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν παρέχετε ορισμένα προσωπικά δεδομένα, π.χ. πληροφορίες οικονομικής φύσης ή στοιχεία διεύθυνσης. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν ενέργειες στις οποίες προβαίνουν άλλα πρόσωπα αν δημοσιεύετε προσωπικά δεδομένα σε κάποια από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσής μας και συνιστούμε να μην δημοσιοποιείτε τέτοιου είδους πληροφορίες.

 

5.2. Πρόσθετες εφαρμογές Social pluginsYoutube

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούνται πρόσθετες εφαρμογές ‘socialplugins’ της ιστοσελίδας διαμοιρασμού και φιλοξενίας βίντεο Youtube, που λειτουργεί από την ΕΤΑΙΡΙΑ Youtube– θυγατρική της Google – με έδρα 901 CherryAvenueSanBruno, California. Τα plugins αναγνωρίζονται από τα λογότυπα του Youtube, συνήθως το τυπικό σύμβολο «play» σε κόκκινο χρώμα. Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα στον ιστοχώρο μας, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με το διακομιστή του Youtube προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το Youtube λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας. Όταν φορτώσει το plugin, το Youtube ενσωματώνει το περιεχόμενο που διαθέτει, στον ιστοχώρο μας. Για το λόγο αυτό δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορεί να συλλέξει το Youtube χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins.

Οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα υπόκεινται στην πολιτική προστασίας του Youtube. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Youtube από τον προσωπικό σας λογαριασμό τη στιγμή που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το Youtube μπορεί να συνδέσει την επίσκεψή σας με το λογαριασμό σας στο Youtube. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα και ποια δεδομένα συλλέγει το Youtube, πώς τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί, ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα που παρέχετε και να ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μεταβαίνοντας στην πολιτική απορρήτου του Youtube πατώντας εδώ.

 

LinkedIn

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούνται πρόσθετες εφαρμογές ‘socialplugins’ της ιστοσελίδας επαγγελματικής  κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, που λειτουργεί από την ΕΤΑΙΡΙΑMicrosoft με έδρα 2029 StierlinCourtMountainView, CA 94043, ΗΠΑ. Τα plugins αναγνωρίζονται από τα λογότυπα του LinkedIn (συνήθως τα γράμματα “in”). Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα στον ιστοχώρο μας, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με το διακομιστή του LinkedIn προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το LinkedIn λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας. Όταν φορτώσει το plugin, το LinkedIn ενσωματώνει το περιεχόμενο που διαθέτει, στον ιστοχώρο μας. Για το λόγο αυτό δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορεί να συλλέξει το LinkedIn χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins.

Οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα υπόκεινται στην πολιτική προστασίας του LinkedIn. Αν είστε συνδεδεμένοι στο LinkedIn από τον προσωπικό σας λογαριασμό τη στιγμή που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το LinkedIn μπορεί να συνδέσει την επίσκεψή σας με το λογαριασμό σας στο LinkedIn. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα και ποια δεδομένα συλλέγει το LinkedIn, πώς τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί, ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα που παρέχετε και να ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μεταβαίνοντας στην Πολιτική Απορρήτου του LinkedIn.

 

  1. Cookies και άλλα Αυτοματοποιημένα Μέσα για τη Συλλογή Δεδομένων

Η ΕΤΑΙΡΙΑ τηρεί αυστηρή πολιτική για την προστασία της ιδιωτικότητας των επισκεπτών της ιστοσελίδας https://www.xanthakis.gr. Με το παρόν σημείωμα σας παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες για το πώς χρησιμοποιούμε “cookies” καθώς και άλλα αυτοματοποιημένα μέσα προκειμένου να συλλέξουμε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες του διαδικτυακού τόπου μας, όπως τον αριθμό των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας, μέσω οποιουδήποτε φυλλομετρητή και συσκευή που χρησιμοποιείται. Με τη συλλογή αυτών των πληροφοριών, μαθαίνουμε όπως να προσαρμόζουμε καλύτερα την ιστοσελίδα μας και τη διαφήμισή μας προς τους επισκέπτες.


Cookies
Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται σε κάθε συσκευή σας με την χρήση οποιουδήποτε φυλλομετρητή, όποτε επισκέπτεστε έναν δικτυακό τόπο. Τα cookies μπορεί να τα χρησιμοποιήσουμε για να μας ενημερώσουν για παράδειγμα, εάν έχετε επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας στο παρελθόν ή αν είστε νέος επισκέπτης καθώς και να μας βοηθήσουν ώστε να εντοπίσουμε χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας μας, για τα οποία μπορεί να ενδιαφέρεστε περισσότερο. Τα cookies μπορεί να βελτιώσουν την διαδικτυακή σας εμπειρία αποθηκεύοντας τις προτιμήσεις σας, καθώς εσείς επισκέπτεσθε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

 

Διευθύνσεις IP και URLs

Η διεύθυνση IP είναι ένας μοναδικός εντοπιστής που χρησιμοποιούν ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές να εντοπιστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους στο Διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες μας, μπορούμε να δούμε την διεύθυνση IP της συσκευής που χρησιμοποιήσατε για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο. Την πληροφορία αυτή τη χρησιμοποιούμε προκειμένου να προσδιορίσουμε τη γενική γεωγραφική θέση της συσκευής και να κατανοήσουμε από ποιες γεωγραφικές περιοχές προέρχονται οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Την πληροφορία αυτή μπορεί να τη χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να αλλάξουμε τον τρόπο παρουσίασης της ιστοσελίδας μας ώστε να βελτιώσουμε την επίσκεψή σας.

Το URL (UniformResourceLocator / Ενιαίος Εντοπιστής Πόρων) είναι ένας μοναδικός εντοπιστής ή διεύθυνση για κάθε μέσο στο διαδίκτυο και ουσιαστικά πρόκειται για τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που επισκέπτεστε. Την πληροφορία αυτή θα τη χρησιμοποιήσουμε ώστε να δούμε ποιες ιστοσελίδες έχουν επισκεψιμότητα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πλοηγήστε στην ιστοσελίδα μας.

 

Ποια Cookies χρησιμοποιούμε;

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε τα ακόλουθα cookies:

Τύποιcookie

Απαιτείται συγκατάθεση

·         Αναγκαία: Τα Αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορεί να προσφερθεί αποτελεσματική λειτουργία των Δικτυακών Τόπων.

·         Λειτουργικότητας: Τα cookiesλειτουργικότητας επιτρέπουν στην ιστοσελίδα να θυμούνται τις επιλογές του χρήστη, ώστε να παρέχουν βελτιωμένες και προσωποποιημένες λειτουργίες. Αν απενεργοποιηθούν αυτά τα cookies, μπορεί να επηρεαστεί η απόδοση και λειτουργικότητα των Δικτυακών Τόπων και να περιοριστεί η πρόσβασή σε περιεχόμενο του.

ΟΧΙ

_cfduid

Αναγκαία

ASPSESSIONIDCWBCDSDT

Λειτουργικότητας

 

Πώς Μπορείτε να Απενεργοποιήσετε τη Χρήση Cookies;

Οι ρυθμίσεις των προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο είναι συνήθως προγραμματισμένες εκ προεπιλογής να αποδέχονταιCookies. Ωστόσο μπορείτε εύκολα να τις προσαρμόσετε αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησης σας.

Πολλά cookies χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της χρηστικότητας ή της λειτουργικότητας των ιστοσελίδων/εφαρμογών. Ως εκ τούτου, η απενεργοποίηση των cookies μπορεί να μην σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ορισμένα τμήματα των ιστοσελίδων/εφαρμογών μας.

Εάν επιθυμείτε να περιορίσετε ή να αποκλείσετε όλα τα cookies που έχουν ρυθμιστεί από τις ιστοσελίδες/εφαρμογές μας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του διαθέσιμου σχετικού εργαλείου επιλογών στην ιστοσελίδα ή μέσω της λειτουργίας «Βοήθεια» στο πρόγραμμα περιήγησής σας όπου θα ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις σας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε τους παρακάτω συνδέσμους: http://cookiepedia.co.uk/all-about-cookies και http://www.allaboutcookies.org/.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookies από τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας, αναλόγως του φυλλομετρητή σας επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες, για να λάβετε γνώση για τις απαραίτητες σχετικές ενέργειες:

Internet Explorer http://support.microsoft.com/kb/278835

Firefox http://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored
Chrome http://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=en
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari http://support.apple.com/kb/PH5042
Safari for iPad and iPhone http://support.apple.com/kb/HT1677


  1. Τα δικαιώματα και οι επιλογές σας

Η ΕΤΑΙΡΙΑ σέβεται το δικαίωμά σας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής σας, ως εκ τούτου είναι σημαντικό να μπορείτε να ελέγχετε τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα δικαιώματά σας είναι τα εξής:

Α) Έχετε δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να μας ρωτήσετε ποια είναι τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία επεξεργαζόμαστε, για ποιους σκοπούς το κάνουμε, αν τα μεταβιβάζουμε σε τρίτους και σε ποιους, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Β) Επίσης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε δωρεάν αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων μετά από αίτησή σας. Το αντίγραφο αυτό θα σας δοθεί εντός προθεσμίας ενός μήνα από την υποβολή του αιτήματός σας. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος σας και του αριθμού των αιτημάτων σας.

Γ) Άλλα δικαιώματα τα οποία έχετε βάσει της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων περιλαμβάνουν το δικαίωμα να αιτηθείτε την επικαιροποίηση ή/ και διόρθωση των δεδομένων σας (ήτοι το δικαίωμα να απαιτήσετε τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων που σας αφορούν), την παύση ή/και περιορισμό της επεξεργασίας τους, καθώς και τη διαγραφή τους από τα συστήματα της ΕΤΑΙΡΙΑΣ, εφόσον δεν υπάρχει άλλη εκ του νόμου υποχρέωση διατήρησής τους.

Δ) Επίσης διατηρείτε το δικαίωμα φορητότητας, ήτοι να λάβετε ή να ζητήσετε τη μεταφορά των δεδομένων σας, σε μηχαναγνώσιμη μορφή, από εμάς σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον το επιθυμείτε

Ε) Επιπλέον έχετε το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, ήτοι να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, όταν αυτή βασίζεται στο άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο ε΄ ή στ΄ ΓΚΠΔ.

 

Κάθε αίτημα που υποβάλλεται θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης και να παρέχονται οι απαιτούμενες πληροφορίες (π.χ. τα δεδομένα που χρειάζονται διόρθωση), όπως περιγράφονται στους όρους χρήσης της εκάστοτε υπηρεσίας ή της σύμβασης που έχετε συνάψει με την ΕΤΑΙΡΙΑ. H ΕΤΑΙΡΙΑ μπορεί να ζητήσει την παροχή πρόσθετων πληροφοριών αναγκαίων για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.

H ΕΤΑΙΡΙΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα αιτήματά σας να απαντηθούν χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός μηνός από την παραλαβή τους. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο (2) ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Για την εν λόγω παράταση καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης θα ενημερώνεστε εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος από την ΕΤΑΙΡΙΑ. Εάν υποβάλλετε το αίτημα με ηλεκτρονικά μέσα, η απάντηση θα σας παρέχεται, εάν είναι δυνατόν, με ηλεκτρονικά μέσα, εκτός αν ζητήσετε κάτι διαφορετικό (πχ έγγραφη επιστολή).

Μπορείτε να ασκήσετε όλα τα ως άνω δικαιώματά σας υποβάλλοντας εγγράφως σχετική αίτηση ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουπρος την ΕΤΑΙΡΙΑ (βλ. κατωτέρω αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας).

Σε κάθε περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να απευθύνεστε στην αρμόδια Αρχή για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) ή/και να ασκείτε δικαστική προσφυγή ενώπιον των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.  Η διεύθυνση της Αρχής (ΑΠΔΠΧ) είναι Κηφισίας 1-3, η ιστοσελίδα της www.dpa.gr, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 6475000 και το φαξ 210 6475628

 

 

 

  1. Τροποποιήσεις

Σε περίπτωση που η ΕΤΑΙΡΙΑ επιλέξει να αλλάξει την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, θα δημοσιεύσουμε τις αλλαγές εδώ. Όπου οι αλλαγές είναι σημαντικές, μπορεί επίσης να επιλέξουμε να στείλουμε email στους χρήστες που αφορά, με τις νέες λεπτομέρειες. Όπου απαιτείται από το νόμο, θα πάρουμε τη συγκατάθεσή σας για να κάνουμε τις αλλαγές αυτές.

 

  1. Επικοινωνία

Για την άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων, καθώς επίσης και για οποιοδήποτε ερώτημα  ή παράπονο σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Εταιρεία, μπορείτε να απευθύνετε με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στην διεύθυνση info@xanthakis.gr ή αποστέλλοντάς μας επιστολή στη διεύθυνση :

ΞΑΝΘΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.

ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

25ης Μαρτίου 43 Εύοσμος,

Τ.Κ. 562 26 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 760239

Fax: 2310 768202

 

Σας ευχαριστούμε,

ΞΑΝΘΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.