Η εταιρία

Η προσπάθεια, η επιμονή, η διαρκής εξέλιξη, η σύγχρονη εταιρική αντίληψη αποτελούν τους άξονες, που χτίσαμε το δικό μας δρόμο στην ΞANΘΑΚΗΣ ΑΤΕ.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που σήμερα είμαστε στις πρώτες θέσεις του κλάδου μας και συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε
με την ίδια δυναμική, διεισδύοντας σε νέες αγορές με επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Που ανοίγουμε νέους ορίζοντες, επενδύοντας
σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό για να παρέχουμε με ποιότητα και σεβασμό στο περιβάλλον,
άρτια αποτελέσματα στα έργα που αναλαμβάνουμε.

Αυτή η φιλοσοφία άλλωστε είναι ο οδηγός μας σε κάθε μας δραστηριότητα. Υψηλού επιπέδου κατασκευαστική υποστήριξη
για κάθε έργο, ανεξάρτητα από το μέγεθος του σχέσεις συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης . Δέσμευσή μας, ο σεβασμός του πελάτη και η εξυπηρέτηση των αναγκών του, οικοδομώντας μαζί του σχέσεις συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Αριστείδης Ξανθάκης

CEO & πρόεδρος του ΔΣ

H ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΑΤΕ είναι μία από τις πιο εξειδικευμένες εταιρίες κατασκευής σιδηροδρομικών έργων στην Ελλάδα.

Από την ίδρυση της και μέχρι σήμερα, η ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΑΤΕ αποτελεί υπόδειγμα υγιούς ανάπτυξης στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα.

Η δραστηριότητα της στον κατασκευαστικό κλάδο ξεκίνησε από τον ιδιωτικό τομέα με την κατασκευή κατοικιών και επεκτάθηκε στην κατασκευή δημοσίων έργων. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εδραιώθηκε μέσω στρατηγικών συγχωνεύσεων και απορροφήσεων, ώστε σήμερα να είναι κάτοχος πτυχίου 6ης τάξης και να αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές εταιρίες του κλάδου της, με ηγετική θέση στην κατασκευή σιδηροδρομικών έργων, χάρη στη υψηλή εξειδίκευση του ανθρωπίνου δυναμικού της, αλλά και τις συνεχείς επενδύσεις, σε πολύ ειδικό εξοπλισμό. 

Αυτά τα χαρακτηριστικά, της δίνουν τη δυνατότητα να εκτελεί έργα με εξαιρετική αυτονομία και αξιοπιστία, σε ότι αφορά τη ποιότητα και τη χρονική συνέπεια.

Κύριοι πελάτες της, για την κατασκευή, ανακαίνιση και συντήρηση της σιδηροδρομικής επιδομής είναι η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ και η ΟΣΕ ΑΕ, ενώ έχει συνεργαστεί και με μεγάλους ομίλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, που την εμπιστεύονται λόγω της τεχνογνωσίας της. Από το 2010 και έπειτα, με στόχο την συνεχή της ανάπτυξη έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, με τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 2ΜW και στο κλάδο του τουρισμού, με την δημιουργία ενός boutique urban hotel.

Η εταιρεία για την αειφόρο διαχείριση των δραστηριοτήτων της έχει καθιερώσει σύστημα ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης, το οποίο είναι σε συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008 & ΕΛΟΤ EN ISO 14001:2004 αντίστοιχα.

Μακροπρόθεσμη αποστολή του ομίλου ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΑΤΕ αποτελεί η προσθήκη αξίας, μέσω ενός χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων, που θα βασίζεται στην ποιότητα των έργων που εκτελεί, στη διεύρυνση των συνεργασιών, αλλά πρώτα στην τεχνογνωσία και στο ανθρώπινο δυναμικό της. Πάντα με σεβασμό, στο φυσικό και στο κοινωνικό περιβάλλον.

.

Ανθρώπινο δυναμικό

Αυτή η ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων στελεχών της είναι ο σημαντικότερος παράγοντας της επιτυχίας της, το πολυτιμότερο κεφάλαιό της.

Γιατί στην ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΑΤΕ οι άνθρωποι είναι η βάση της ανάπτυξής της, για αυτό και χτίζει ισχυρούς
και μακροχρόνιους δεσμούς συνεργασίας.
Η ομαδικότητα, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η ανοικτή επικοινωνία καλλιεργούνται σε όλα τα επίπεδα
και είναι το καθοριστικό στοιχείο της δομής της. Μέσω τακτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης και συνεχών επιμορφώσεων επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της, ενώ παράλληλα αναζητά νέους αξιόλογους συνεργάτες, που θα ενταχθούν στο δυναμικό της.
Επίσης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή πρακτικών, που διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία
των εργαζομένων και των συνεργατών της, στις εγκαταστάσεις και στα εργοτάξιά της. Με πρώτιστο στόχο
την πρόληψη και την εξάλειψη πιθανών κινδύνων, έχει καθιερώσει σύστημα διαχείρισης της υγείας
και ασφάλειας στην εργασία, το οποίο είναι σε συμμόρφωση με το πρότυπο OHSAS 8001:2007.

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Για την ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΑΤΕ η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί βασική παράμετρο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας και κουλτούρας.
Προϋπόθεση αποτελεί η καθιέρωση ηθικών κριτηρίων λειτουργίας, ο σεβασμός στον άνθρωπο και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σε όλους τους κλάδους της δραστηριοποίησής της.
Ακόμη η εταιρία αντιλαμβάνεται την υποχρέωση της, να διασφαλίζει το καλύτερο
εργασιακό περιβάλλον και το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ικανοποίησης των εργαζομένων της, καθώς και την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Παράλληλα ενισχύει με χορηγικές δράσεις την τοπική κοινωνία, σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού, ενώ ανάλογη υποστήριξη παρέχει και σε επαγγελματικούς Φορείς που συμμετέχει.

Πιστοποιήσεις

EN ISO 9001:2008

OHSAS 18001:2007

EN ISO 14001:2004